Livets beste tur- og ferieopplevelser

Vi, med tusener av andre, mener båtlivet er en aktivitet som kombinerer mye av det beste man kan oppleve. En båttur er for mange som en liten eventyr-reise der man ser nye steder, oppdager flott skjærgård, møter utfordringer underveis, opplever sommerens idyll på sitt beste, man får en helt spesiell tid med venner og familie, samarbeider om å nå et mål og tilfredsstillelse over å mestre båten og elementene. Og båtlivet gir minner man kan ta med seg resten av livet.

Forutsetninger for en vellykket båttur

For at båtlivet skal bli en positiv opplevelse for alle om bord er det viktig at minst èn av dem som er om bord har god greie på hva han/hun driver med. Det er også en fordel om det er flere om bord som kan hådtere båten og er kjent med sjømannskap og navigasjon. Stikkord for en vellykket og trivelig båttur er: kunnskap, trygghet og vennlighet. Mangler man tryggheten som kommer av kunnskap og erfaring blir man fort usikker og stresset, og dette igjen kan påvirke beslutningsevnen, humøret og kommunikasjonen. Det kan rett og slett bli uhyggelig ombord hvis skipperen ikke har forventet kontroll.

Spar deg for knoting - sats på opplæring

Hvis du ikke har prøvd båtlivet tidligere anbefaler vi deg å starte med et teoretisk båtførerkurs, og deretter bli med på et praktisk kurs før du legger utpå på egenhånd. Et praktisk båt- eller seilkurs er snarveien til å lære om manøvrering og praktisk sjømannskap. Ellers er det mye å hente fra båtturer med en hvilken som helst erfaren sjømann; f.eks. en venn eller slektning som kan vise deg hvordan ting kan gjøres.
Vi har jobbet med disse tingene aktivt i 15 år, og kan læree deg noen av de aller beste tricks'ene og gi mange gode råd hvis du deltar på våre kurs.

Bilder kommer